Uw (huis) dier vertelt mij hoe het met hem/haar en met jou is!

Tijdens de cursus "dierentolk" kreeg ik van huisdieren te horen hoe het met hen zelf als hoe het met hun baasje gesteld was. Vertoont jouw dier gedragsproblemen of reageert het ineens anders op jou en je omgeving? Is het weggelopen? Misschien twijfel je of je huisdier toe is aan levensbeeindiging. Wellicht komen we er samen uit.

Hoe gaat het in z'n werk: Ik focus me op een foto van jouw dier, dus op zijn/haar energie en krijg dan informatie door. Dit gaat via helder horen, zien en weten. 

Een voorbeeld:

 Een "baasje" vertelde me dat haar huisdier soms jankt als ze weggaat. Ze wilde weten waarom, juist omdat ze nooit echt lang weg is. Toen ik energetisch contact maakte met de hond, kreeg ik de boodschap dat hij weet dat zijn baasje terugkomt, dus niet bang is verlaten te worden. Wel mist hij haar enorm en gaf aan een trui van haar in zijn mand te willen, zodat hij haar kan ruiken en zo het gevoel heeft dat ze dan toch bij hem is. 

Een voorbeeld:

Een vrouw vertelde me dat hun kat niets meer van haar man moest weten. Hij keerde zich van hem af en wilde niet door hem geaaid worden. Toen ik contact maakte met de kat via een foto "vertelde" hij me dat hij vond dat zijn baasje te hard voor zich zelf was en niet goed voor zich zelf zorgde door veel te hard te werken en te weinig dingen te doen waar hij echt blij van wordt. De kat spiegelde dit in zijn gedrag. De man volgde het advies op, ging eerder naar huis en ging weer meer tijd aan zijn hobby's besteden. Na een tijdje zat de man beter in zijn vel, was het contact tussen hem en de kat weer goed en kon hij hem gewoon weer aaien.

 

 Je (huis) dier spiegelt soms jouw gedrag

Dieren, en vooral paarden, spiegelen ons gedrag. Bij een paard kun je niet net doen alsof je zelfverzekerd bent, terwijl je bang bent.  Hij heeft je door! Een paard (een kind trouwens ook) wil dat je authentiek bent, gewoon jezelf. Daar is immers niks mis mee.  Als je je anders voordoet dan dat je je voelt, dan laat het dat zien en merken.

 Een voorbeeld:

Ik kreeg een keer de opdracht een paard van de ene kant van de wei naar de andere kant te brengen. Ik pakte het touw en keek achterom of het dier wel mee wilde. Steevast weigerde het.  Wat de hengst wilde was dat ik de focus op mij zelf zou houden, liet zien wat ík wilde,  mijn koers zou bepalen dan zou hij wel volgen. Toen ik dat deed en liet zien wat ik wilde,  was er niets aan de hand en volgde hij me overal waar ik ging. Hij wil dat ik authentiek ben. 

 Wil je weten hoe het met jouw dier gesteld is, of wat hij jou kan vertellen, informeer dan eens vrijblijvend naar de mogelijkheden.

 

Paard Rob weigert mee te gaan met me, omdat ik me te afhankelijk opstel. Hij wil dat ik de leiding neem. Hij spiegelt mijn onzekerheid.

Als jij zelfverzekerd je koers bepaalt, en je niet afhankelijk opstelt van het paard, dan loopt hij overal met je naar toe. Het paard wil dat je in je kracht staat. Het spiegelt jouw gedrag.

Bron: Alexander Dummer, vrije foto.